OPTIEKZAAK HENGELO

Combinatie van interieurontwerp en -inrichting en (ver)bouwbegeleiding.

Dit is het tweede filiaal van deze optiekzaak (het eerste filiaal bevindt zich in Delden) waar het door mij ontworpen concept ten uitvoer is gebracht: modern met een knipoog naar vroeger.
De huisstijl van dit nieuwe filiaal moest duidelijk verwant zijn aan het filiaal in Delden en toch een eigen identiteit gaan uitstralen. Dat was op zich al een uitdagende opgave. Een tweede complicerende factor was dat er in dit pand al een optiekzaak was gevestigd. In de zaak in Delden konden we blanco in een nieuw pand starten. In Hengelo was de opgave om een nieuwe sfeer te maken met behoud en inpassing van een aantal vitale en bruikbare elementen; de vloer, de grof gestucte muur, de antracietkleurige kasten en de bruine kast met nis.

Net als in Delden werden weer tafels met XL bolpoten neergezet, nu in hoogglans wit. Allemaal weer op maat gemaakt. De stoelen Masters van Kartell by Philippe Starck vormen samen met de Kundalini Clover hanglampen en de tafel een voor elkaar gemaakte eenheid.

De spiegels zijn weer op maat gemaakt en zijn identiek aan de spiegels in het Deldense filiaal; ‘antiek’ met hoogglans witte lak. In de wachtruimte de fauteuil Audrey Button van Amore Di Casa. Precies passend in het concept: modern met een knipoog naar vroeger en in de kleuren antraciet en oranje van het bedrijfslogo (de asymmetrisch geplaatste knopen). Het tafeltje Trio in gepolijst aluminium maakt het af.

De kinderhoek met een verwisselbare foto van een klein klantje. Dè eyecatcher voor kinderen is natuurlijk de kinderstoel Puppy van Eero Aarnio van Magis.

Achter de balie en als etalage mooi vormgegeven maatwerk van de lokale meubelmaker. Mooie brillen kunnen hier solo geëtaleerd worden. In de etalage opgehangen aan staaldraden en met glas afgedicht. Natuurlijk subtiel voorzien van geïntegreerde LED verlichting. De opdrachtgever ziet zijn brillenverkoop stijgen en zijn klanten en personeel voelen zich op hun gemak in de nieuwe optiekzaak. Wat wil je dan nog meer?

Comments are closed.

Top