OPTIEKZAAK DELDEN

Combinatie van interieurontwerp en -inrichting en de (ver)bouwbegeleiding.

In dit relatief kleine pand in Delden hebben we een optiekzaak gerealiseerd die een ruime, overzichtelijke indruk maakt.

De kleuren van het nieuwe bedrijfslogo (antraciet en oranje), hebben we laten terugkomen in het interieur. Verder was dit de eerste van de 2 optiekzaken waar een herkenbaar concept voor het interieur zou worden neergezet. Voor de opdrachtgever was het verder van belang dat de ruimte optimaal zou worden gebruikt voor het uitstallen van de brillen en het voeren van verkoopgesprekken.

De stijl is modern geworden met een knipoog naar vroeger. Een tafel met bolpoten, maar dan wel een hele grote bol. Spiegels met een antieke lijst, maar dan wel hoogglans wit gespoten. Grote spiegels die de klant het totaalplaatje van zijn nieuwe bril laten zien en die tevens de ruimte vergroten. Kleinere spiegels aan de verplaatsbare ‘brillenplanken’. Eén grote lange tafel waar meerdere klanten met een opticien/verkoper kunnen aanschuiven. Deze keuze is bewust gemaakt om de ruimte groter te laten lijken en zo effectief mogelijk te kunnen gebruiken. Een open kast voor het raam, die van buiten etalage is en van binnen als uitstalling voor de brillenverkoop kan worden gebruikt. Ook hiermee is een ruimtebesparende keuze gemaakt. Al het meubilair en alle displays zijn op maat gemaakt door een lokale meubelmaker. De kinderbrillenhoek is aantrekkelijk gemaakt voor kinderen, met speelgoed en een Tumbly om op te zitten. De kleur oranje is hier een terugkerend thema. Let ook op het verschil in kleur/materiaal/diepte bij de wandplanken.

De verlichting past helemaal in het concept. De hanglamp Caboche van Foscarini is natuurlijk een lamp met allure en met al die glaasjes helemaal op zijn plek in een optiekzaak. De verlichte planken, spots en de hanglamp boven de op maat gemaakte balie maken het winkelinterieur functioneel en af. De stoelen Ghost van Philippe Starck hebben helemaal de stijl van het concept.
De vloer van PVC in houtprint dempt het geluid en geeft een warme uitstraling.

De opdrachtgever is blij met het geheel en krijgt veel complimenten van zijn groeiende klantenkring!

Comments are closed.

Top