DRUKKERIJ ENSCHEDE

Combinatie van interieurontwerp, bouwbegeleiding, inrichting en tuinontwerp.

De drukkerij ging verhuizen naar een nieuwe locatie, waar een nieuw bedrijfsgebouw (kantoren en drukkerij) werd gerealiseerd. Over alle zaken moest worden nagedacht en geadviseerd: kleur/type deuren, vormgeving trap, type systeemplafond, verlichting, vloeren, bureaus, uitstraling ontvangsthal etc.

Het nieuwe veelkleurige logo en de aard van de werkzaamheden heb ik terug laten komen in het interieur. Dat betekende primaire kleuren voor de deuren, waarbij de kleur ook duidelijkheid gaf over het type ruimte achter de deur. Zoals toegangen tot de fabriek rood, toiletdeuren geel, deuren van de kantoren in diverse tinten blauw. Verder lampen, kunst en accessoires die verwijzen of verbonden zijn met drukwerk. Zoals de lampen in de gang in ‘boekvorm’ van iGuzzini of de vloer- en tafellamp One by One van Belux (stapel papier) bij de entree.

De kunstwerken in de ontvangsthal bevatten onderdelen van gerealiseerd drukwerk van het bedrijf. De blauwe deuren in de gang zijn allemaal nèt even anders van kleur. Die kleur is ook doorgetrokken in de achterliggende kantoren van de accountmanagers. De vloerbedekking en stoelen passen weer bij de kleur blauw van de deur.

In de gang en ontvangsthal hebben we een oude letterkast en een oude drukpers van het bedrijf neergezet. Beiden vormen een spannende combinatie met het design.

De balie is op maat gemaakt door meubelmakers. De hanglampen Titania van Luceplan komen mooi tot hun recht in de vide van de ontvangsthal, ze vormen als eyecatchers een visuele schakel tussen de beide verdiepingen van het bedrijfsgebouw.

Het tuinontwerp speelt nadrukkelijk in op de zichtlijnen die er vanuit het gebouw op de buitenruimte zijn.

Comments are closed.

Top